Den 1. - cesta

4:00 CET
Vstáváme. Cesta do Prahy byla až na fuju (na dálnici byla tehdy místy viditelnost opravdu minimální) u Poděbrad v pohodě, takže jsme měli dobrou možnost si odpočnout v Pražské základně firmy LCT. Metro nám jede ve 4:46, takže chvíli bloumáme po zastávce Pankrác.

8:05 CET
Konečně odlétáme. V Amsterodamu je vítr, takže pravidelný odlet je posunut o 45 minut. Dalších 15 minut čekáme na runway, protože zrovna někdo nad námi roztrhl duchnu. Letíme Airbusem 319 do Amsterodamu, dostáváme minibagetku a čaj, prohlížíme si co jsme dostali na letišti od Alvarezů (zájezd pořádala CK Alvarez).

14:30 CET
Letíme nad Švédskem. Amsterodamské letiště bylo nakonec docela příjemnou zastávkou. "Díky" zpoždění se náš pobyt tam zkrátil, což ještě vylepšilo posunutí odletu z 13:10 na 12:45. Zatímco ostatní trávili čas mudrováním nad důvody reverzního zpoždění a typu letadla, kterým poletíme, my jsme po prohlídce minimuzea a vybavení palubních lístků zasedli v příjemné kavárně a polaskali naše chuťové buňky. Kristýnka "cheese cake"em a já humrovou polévku. Oba pak sklenkou vína. Veselí jsme pak mohli nastoupit do Airbusu 340-300. Ten nás nejprve překvapil velikostí, křižovatkou ve vstupním tunelu i tím, že sedíme až v ocasu, ale teď už si užíváme heroické výkony Bruce Willise na miniobrazovečkách a přemítáme, co si dát k jídlu.

16:15 CET
Rychlostí 911 km/h ukrajujeme svižně kilometry z našeho 9200 km dlouhého letu. Zbývá už "jen" 7000 kilometrů, "minuli" jsme St. Petersburg a teď už jsme "za" Moskvou. Stále míříme trochu severně, asi je to tak kratší.

Následující den >>


detail

Zavazadla připravena

detail

Gáblík v Amsterodamu




cestování | kinofílie | šifrovačky | o mně | úvod
(c) 2008 - chaloupka(at)jaromir.eu